Open lasagna met pompoen

lasagna met pompoen1 pompoen of butternut  – olijfolie – 2 tenen knoflook – 1 theelepel kurkuma – 1 theelepel gember – 1/2 theelepel kaneel – 2,5 dl groentebouillon – 2,5 dl witte wijn – saffraan – 2 eetlepels zure room – 8 lasagnabladen – twee handen vol gekraakte walnoten – basilicum

Laat de saffraan weken in twee eetlepels warm water. Voeg de bouillon bij de witte wijn, zet dit op een laag vuur en voeg de saffraan toe. Laat dit 20 minuten inkoken. Schil de pompoen, snijd in blokjes. Doe twee eetlepels olijfolie in een pan, fruit de knoflooktenen uit de knijper hierin, voeg kurkuma, gember en kaneel toe en voeg dan de pompoenblokjes toe. Laat vijf minuten bakken, voeg dan een groot glas water toe en laat de pompoen in 15-20 minuten gaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Kook de lasagnabladen in ruim water, giet af en leg de vellen te drogen op een schone theedoek, afgedekt met een andere theedoek. Doe de walnoten in een koekenpan en rooster ze 5 -10 minuten. Als de saffraansaus tot een kwart is ingekookt, voeg dan de room toe zodat de saus wat dikker wordt. Leg op elk bord een vel lasagna, doe er een flinke schep pompoenblokjes op, dek af met een tweede vel lasagna. Giet er een schep hete saus over, verdeel de geroosterde walnoten erover en leg er een paar basilicumbladeren op (of in de winter: een schep zelfgemaakte pesto).